Jaunie kartupeļi ar rozmarīnu

Šī recepte veiksmīgi tika pamanīta kādā ziņu portālā un ar mazu modifikāciju no manas puses realizēta. Tajā vakarā visa virtuve smaržoja pēc rozmarīna. Ēdiens izrādījās sātīgs un pašpietiekams, papildināms tikai ar dažām tomāta daiviņām.

Nepieciešams:

  • 1 kg jauno kartupeļu
  • 100 ml olīveļļas
  • svaigs rozmarīns
  • jūras sāls
  • 1 ķiploks

Pagatavošana:

Kartupeļus nomazgā un noberž ar raupju švammi vai suku. Sagriež palielās daiviņās.

No olīveļļas, sasmalcināta ķiploka un rozmarīna lapiņām pagatavo mērci, pieber sāli pēc garšas. Bļodā liek kartupeļus, pārlej ar mērci, kārtīgi samaisa un patur 15 minūtes.

Tad kartupeļus pārliek pannā un pārklāj ar foliju. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 50 minūtes. Sanāk ļoti aromātiski un sulīgi kartupelīši.

Dalies:
Novērtē: 4 (3)

komentāri



Ko lasa citi?