Vakariņas restorānā Planeta Vecrīgā

Restorāns Planeta ir piedomājis pie trim svarīgiem kritērijiem - laipnas apkalpošanas (apmeklētājs jūtas gaidīts un ne uz mirkli neatstāts bez uzmanības), interjera un gaismas pareizās atmosfēras radīšanai, kā arī ēdienu servēšanas, kas līdzinās mini mākslas darbam. Garšas nianses ir ļoti subjektīvs aspekts, bet tiem, kam tuva eiropeiski japāniska virtuve, patiks.

Jau krēsloja, laiks bija mēreni vēss, patīkams piektdienas vakara pastaigai pa Vecrīgu. Restorānā Planeta ieradāmies norunātā laikā. Pie durvīm sagaidīja laipna meitene, kas noskaidroja mūsu vārdus un atzīmēja viesu sarakstā. Mums bija izvēle palikt pirmajā vai pa vīteņu kāpnēm doties uz otro stāvu. Izvēlējāmies pēdējo. Arī otrajā stāvā mūs sagaidīja, laipni ierādīja galdiņu un palīdzēja atģērbties.

Es iekārtojos uz pusapaļā dīvāniņa, kas it kā iebūvēts palodzē, tādējādi gan lietderīgi izmantojot telpu, gan apmierinot tīri bērnišķīgu vēlmi apsēsties uz palodzes un vērot pa logu Doma laukuma bruģi, kas izskatījās viegli iedzeltens lampu gaismu iespaidā. Pie apaļā galdiņa atradās vēl trīs krēsli un uz galda bija pieejamas glāzes un divas palielas pudeles gāzētā un parastā ūdens. Tas labi, ja tev ir ieradums dzert dienas laikā diezgan daudz ūdens, veicinot vielmaiņu un dodot ķermeņa šūnām veldzi.

Tad mums tika pasniegtas jaunās ēdienkartes, kas iesietas uz pabieza koka pamatnes un ieturētas pelēcīgi zaļganzilajos toņos kā jaunās bambusa lapiņas, kā planētas atmosfēra. Piedāvājumā bija vairākas tapas, dažādas uzkodas, septiņi pamatēdieni, daudz un dažādi suši, kā arī pieci desertu veidi. Kā starteri viesmīlis ieteica nogaršot Edamame (vārītas zaļās sojas pupiņas ar jūras sāli, 2.00EUR).

Tā našķojoties ar uzkodām un gaidot pamatēdienu, ievērtējām interjeru un sanākušo publiku. Restorāna otrā stāva iekārtojums vedināja uz rimtu noskaņu, skaidrās tīrās formas un klusinātais apgaismojums vedināja uz nesteidzīgu ēdienu baudīšanu. Patika galdiņu (apaļu un taisnstūrveida) izvietojums, kas it kā atvērtā un kopējā telpā tomēr nodrošināja katra pāra vai kompānijas intimitāti, atšķirtību no pārējiem sanākušajiem.

Pie sienām palielas japāņu papirusu imitācijas ar geišu attēliem, bet tie bija gana neuzbāzīgi un saplūda ar kopējo krāsu gammu. Interesants risinājums cauruļveidīgās lampas, kas atgādināja bambusu kātus, kas tiecas no griestiem uz leju. Raupjo virvju veidota caurspīdīga siena kalpoja gan kā veiksmīgs telpas sadalītājs, gan kā dekors, bet neaizsedza telpu kopumā. Telpa kopumā bija labi pārredzama.

Publika te bija pārsvarā krieviski runājoši cilvēki, viens ārzemnieku pāris, divi latviešu pāri un viens latviski runājošs, iespējams, ēdienu kritiķis vai žurnālists, kas nemitīgi fotografēja, pierakstīja, iztaujāja apkalpotājus.

No pamatēdieniem nobaudījām divus ar jūras produktiem. Halibut and Ebi Vogue (paltuss, sarkanā garnele, edamame biezenis, sake, ingvera mērce, 19,50EUR)  - ēdiens ļoti skaiti noformēts, garneles lielas, sulīgas, taču zivij gribējās sajust izteiktāku struktūru un šķita, ka pietrūkst garšvielu.

Sake Teriyaki (lasis, terijaki mērce, rīsi, lociņi, sansjo pipari, 12,50EUR) - ēdiens patīkami pārsteidza ar tumīgi saldeno garšu, jo lasis klasiski asociējas ar citrona, melno piparu piešprici un Rieslinga skābumiņu. Šeit kombinācija bija gana interesanta, arī klāt liktie lociņi un sansjo pipari piešķīra vajadzīgo neuzbāzīgo garšas niansi.

Jāpiebilst, ka pamatēdienu baudīšanai te paredzēti tikai koka irbulīši, eiropietim pierastā dakšiņa un nazītis netiek piedāvāts. Vēlāk pasūtītais deserts gan sekoja ar ierasto deserta karotīti ar garo kātiņu un mazo deserta dakšiņu.

Es desertā pasūtīju Asian Planet Sphere (šokolādes sfēra, karstā šokolāde, ingvera saldējums, Indijas rieksti, mellenes, kakao, 7,50EUR) un biju trāpījusi desmitniekā. Noformējums pārsteidza, priecēja acis, saglabāja intrigu, bet garšas kārpiņas bija sajūsminātas. Viesmīlis atnesa tumši brūnu lodi, kas bija riekstu un malleņu ieskauta, tad tai uzlēja karsto šokolādi un baudījums varēja sākties. Lodes iekšienē pikants saldējums ar ingvera gabaliņiem, kas kontrastēja ar šokolādes saldenumu un riestu, ogu maigumu.

Ēriks pasūtīja Orient Macedonia (ingvera saldējums, mango, zemenes, līčijas, 8,50EUR) un bija gaidījis tumīgu saldējuma bumbiņu augļu ieskavā, bet saņēma augļu asorti. Kad, aizdomu vadīti, pārjautājām viesmīlim, vai tiešām tas ir pasūtītais ēdiens, un saņēmām apstiprinošu atbildi, sapratām, ka dotais apraksts var maldināt.

Lai divatā ieturētos šajā restorānā, jārēķinās sākot ar 65EUR un uz augšu. Vasaras sezonā, veiksmīgās atrašanās vietas dēļ, iespējams, jārēķinās ar to, ka galdiņš jārezervē iepriekš, citādi vietu piektdienas vakarā nebūs.

Restorāns Planeta ir piedomājis pie trim svarīgiem kritērijiem - laipnas apkalpošanas (apmeklētājs jūtas gaidīts un ne uz mirkli neatstāts bez uzmanības), interjera un gaismas pareizās atmosfēras radīšanai, kā arī ēdienu servēšanas, kas līdzinās mini mākslas darbam. Garšas nianses ir ļoti subjektīvs aspekts, bet tiem, kam tuva eiropeiski japāniska virtuve, patiks.

Dalies:
Novērtē: 5 (7)

komentāri



Ko lasa citi?