Popkorna tūta

Izrādās popkornu jeb karstuma iespaidā uzsprāgušos kukurūzas graudus pirmie, kas savā uzturā lietojuši, ir Amerikas indiāņi. Vēlāk šī „sērga” izplatījās pa visu Ameriku un nonāca līdz Eiropai. Kopš 1912.gada popkorns tiek pārdots kinoteātros un mūsdienās ir neatņemama to sastāvdaļa. Ņemot vērā to, ka popkorns ir graudaugs, tad līdzīgi brokastu pārslām būtu veselīga uztura sastāvdaļa, ja nebūtu sālīts vai mākslīgi saldināts. Ir sāļais, ir saldais un ir popkorns skaisti noformētā tūtā. Tad nu reiz par pēdējo.

Izrādās popkornu jeb karstuma iespaidā uzsprāgušos kukurūzas graudus pirmie, kas savā uzturā lietojuši, ir Amerikas indiāņi. Vēlāk šī „sērga” izplatījās pa visu Ameriku un nonāca līdz Eiropai. Kopš 1912.gada popkorns tiek pārdots kinoteātros un mūsdienās ir neatņemama to sastāvdaļa. Ņemot vērā to, ka popkorns ir graudaugs, tad līdzīgi brokastu pārslām būtu veselīga uztura sastāvdaļa, ja nebūtu sālīts vai mākslīgi saldināts.

Ir sāļais, ir saldais un ir popkorns skaisti noformētā tūtā. Tad nu reiz par pēdējo.

Pagatavošanai nepieciešams:
• pabiezs papīrs tūtas pamatnei;
• sarkans kreppapīrs tūtas ietīšanai;
• caurspīdīga lentīte;
• līme;
• šķēres;
• krāsaini žurnālu attēli;
• popkorns.

Pagatavošanas soļi.
1.solis.
Sagriežam palielāku tūtu un tās malas nostiprinām. Tad aplīmējam ar sarkanu kreppapīru un tā galus ielokām iekšā tūtā.

 

2.solis.
Tūtas pretējās malās izveidojam mazus caurumus un izveram tiem cauri lentīti, nostiprinot iekšpusē ar mezglu.

 

3.solis.
No žurnāla ilustrācijām izgriežam daudzkrāsainas sirsniņas un pielīmējam uz tūtas malām.

 

4.solis.
Gatavojam mikroviļņu krāsnī popkornu un pildām tūtā. Tie, kuri vēlās, ko oriģinālāku, var iekrāsot popkornu ar grenadīna sīrupu rozā krāsā. Tūtu, protams, var pildīt arī ar cita veida saldumiem vai žāvētiem augļiem.

   

Uzkarinām tūtu tuvāk ērtam dīvānam, un laiks romantiskam kino vakaram! :)

Dalies:
Novērtē: 3 (87)

komentāri

Jūlija

Man garšo sāļais! (pasta)



Ko lasa citi?