Padzēriens vēsam rudens vakaram

Dabīgās gaismas sprīži paliek arvien īsāki. Vakaros ir vēlme iedegt sveces, iekurināt krāsni vai kamīnu, ieritināties zem siltas segas un pēc iespējas mazāk paļauties kustībām, lai saglabātu ķermeņa siltumu. Tad nu tādā rudens vakarā ieritinājusies dīvānā meklēju iedvesmu siltumam un uzgāju tīmeklī recepti dzērienam, kuru var baudīt tādā īsti drēgnā laikā. Sak’, karstvīnu vēl nedzersi, tas tā kā vairāk Ziemassvētku dzēriens, bet kaut ko iekšas sildošu gribas. Tad nu, noprovēsim!

Šis laika posms starp dienām, kas bija saules mīlētas un sasildītas, un dienām, kas ir drēgnas, ziemeļvēju appūstas, pirmo salnu skartas, ir, manuprāt, pats grūtākais gan psiholoģiski, gan fiziski. Ķermenis nelabprāt pielāgojas jauniem apstākļiem un kā kašķīgs bērns pretojas, dažbrīd atsaucoties ar nepatīkamu drebuli, klepu vai iesnām. Dabīgās gaismas sprīži paliek arvien īsāki. Vakaros ir vēlme iedegt sveces, iekurināt krāsni vai kamīnu, ieritināties zem siltas segas un pēc iespējas mazāk paļauties kustībām, lai saglabātu ķermeņa siltumu.

Tad nu tādā rudens vakarā ieritinājusies dīvānā meklēju iedvesmu siltumam un uzgāju tīmeklī recepti dzērienam, kuru var baudīt tādā īsti drēgnā laikā. Sak’, karstvīnu vēl nedzersi, tas tā kā vairāk Ziemassvētku dzēriens, bet kaut ko iekšas sildošu gribas. Tad nu, noprovēsim!

Nepieciešams:
• 1,5 l ābolu sidra;
• 1/3 krūzītes brūnā cukura;
• 2 kanēļa standziņas;
• 5 smaržīgie pipari;
• 1 nomizota ingvera sakne;
• 3 krustnagliņas;
• 8 apelsīna šķēlītes.

Pagatavošana :
Kastrolītī ielej sidru, pievieno garšvielas (cukuru, kanēli, piparus, ingveru un krustnagliņas). Tad dzērienu uzkarsē un pavāra kādas 20 minūtes. Pasniedz karstu, pievienojot apelsīna daiviņas.
 

Recepte no http://www.countryliving.com/recipefinder/spiced-warm-cider-3456

Dalies:
Novērtē: 5 (7)
Skatīts: 1773

komentāri

Jūlija

Ņjamma (coffee_he)

Jūlija

Ņjamma (coffee_he)



Ko lasa citi?