Rudenīgs deserts „Ābolītis”

Ja kādu vakaru uznāk kāre kaut ko likt uz kārā zoba, tad man te ir ideja. Izfunktierēju, kā var pagatavot desertu ar pēc iespējas mazāku nevajadzīgo kaloriju daudzumu. Sastāvdaļas un pagatavošana gaužām vienkārša.

Ja kādu vakaru uznāk kāre kaut ko likt uz kārā zoba, tad man te ir ideja. Izfunktierēju, kā var pagatavot desertu ar pēc iespējas mazāku nevajadzīgo kaloriju daudzumu. Sastāvdaļas un pagatavošana gaužām vienkārša.

Tātad nepieciešams:
• 4 lieli šķirnes „Antonovka” āboli;
• riekšava dzērveņu (izmantoju vēl pagājušā gada saldētavā aizķērušās);
• riekšava aveņu;
• medus (labāk nekā cukurs);
• kanēlis dekorēšanai (var arī nebūt, gaumes lieta).

 


Nogriežam āboliem vāciņus un izdobjam serdi, piepildām ar ogām, kuras aplejam ar karoti medus. Tad liekam traukā, kurā ieliets ar bišku ūdens, un šaujam iekšā cepeškrāsnī uz 30 minūtēm. Kad ābolu muciņas gatavas, tās var pārkaisīt ar kanēli vai mandeļskaidiņām.

 

Dalies:
Novērtē: 3 (5)
Skatīts: 2011

komentāri

Muks

Malacis(good)(eat)

Muks

Malacis(good)(eat)



Ko lasa citi?